Zoeken in de website

Selecteer uw taal

IN DE VAART Flark, 't VaarHuis

MEDIA | over de Flark

| foto  'De Flark anno 2003'
| bron  ANWB waterkampioen
| fotografie  Bertol Kolthof

De geschiedenis in beeld

Op initiatief van de bedenker zelf, Kees Westerbeek, is er ooit daadwerkelijk maar één Flark voor en door hem gebouwd. Herkenbaar aan o.a. de lage ligging van het schip op het water en o.a. aan de spudpaal die IN het voordak was aangebracht.

De VaarHuis Groep vaart al jaren met de eervolle 'looks' van voorheen de Flark. Inmiddels, na doorontwikkeling, wederom stijlvol en herkenbaar op de Friese wateren maar nu als het Klassieke VaarHuis.

Opmerkelijk genoeg (tevens een compliment) noemt iedereen de VaarHuizen nog steeds een Flark'. Het is tijd voor een ode aan het ontstaan van Neerlands eerste VaarHuis.

Op onze site vindt u een zorgvuldig samengestelde selectie uit de media van 2003/2004. Mochten wij de bronnen niet allemaal hebben/kunnen achterhalen of vermeldt hebben, laat dit ons gerust weten.

Een leuk weetje is dat de Flark van Kees anno 2023 - 20 jaar later - nog steeds in de vaart is bij een particulier in Terherne. 

Let op:  inhoudelijk zijn referenties veelal niet meer actueel. Voor vragen kunt uiteraard contact opnemen met VaarHuis Consultancy.

Ons team brengt voor u de historie met veel plezier in beeld. Hieronder een aantal geselecteerde stukken van de schrijvende pers uit 2003-2004. De knop 'Meer geschiedenis' geeft een beeld van 'de VaarHuis evolutie'. Veel kijk & leesplezier!

ANWB Waterkampioen

"Verlangen naar vroeger.."

De Waterkampioen redactie was 24 uur te gast aan boord van de Flark, dé optimale beleving! De meest realtische en fraaie weergave van de introductie van Neerlands eerste VaarHuis. bron: ANWB Waterkampioen (2003) tekst Hanneke Spijker, Foto's Bertel Kolthof.

Magazine ROOFS

"Varende Bungalow met stalen dakpannen.."

HISWA te water 2004. Nauwelijks was de eerste Flark te water gelaten of 'het tweede huis op een boot" was (met ruime belangstelling) te bezichtigen in de haven van IJmuiden. Het grote publiek maakte kennis met ,recreëren op het water zonder iets van je huiselijke comfort te willen missen'.

Kavel en Huis

"Flark" met ons mee..

Een interview met BNI interieurarchitekt Kees Westerbeek, patenthouder Flark (octrooirecht). Ofwel de geestesvader is de uitvinder, naamgever en uitvoerder van Neerlands eerste Vaarhuis, de FLARK. bron: Kavel en Huis (2003) tekst Peter Muller.

Contact opnemen

Meer informatie?


Wij zijn bereikbaar via: 

  24/7 Per WhatsApp
     +31 (0) 611 37 4112
     (alleen berichten service) 
✓  E-mail of vul het contactformulier in

Telefoon: +31 (0) 85 483 2141
E-mail:     contact@vaarhuisgroep.nl
 

Onze huispartners