Zoeken in de website

Selecteer uw taal

VAARHUIS ,de Flark' (2003) DE VECHT

VaarHuis Groep

Bedrijfshistorie, zonder Flark geen VaarHuis

't VaarHuis, de Flark: de oorsprong 

13-11- 2002 | De illustratie van de Flark (onder de tekst) is een tekening van © bni architekt Kees Westerbeek ,Het land voorbij...'
25-10- 2002 | Nederlands octrooi verleend aan Kees Westerbeek als uitvinder van de Flark.
01-09- 2003 | ANMB Waterkampioen schrijft realistische en fraaie weergave van de introductie van Neerlands eerste VaarHuis.
31-08- 2004 | HISWA te water, IJmuiden. Introductie van de Flark. Nominatie motorboot van het jaar.

VaarHuis Groep

DE FLARK IN BEELD

Speciaal samengesteld als document

Het is geen woonboot... het is een varende recreatiewoning, een pleziervaartuig.

Omdat er ooit daadwerkelijk maar één Flark is gebouwd, en in dit varende huisje in die tijd behoorlijk voor wat 'deining' zorgde binnen de watersport en haar media, is het de hoogste tijd voor een ode aan het ontstaan van Neerlands eerste VaarHuis.

Klik op 'FLARK IN BEELD' en u vindt een zorgvuldig samengestelde selectie uit de media van 2003/2004.

Een weetje: Deze enige ooit gebouwde Flark is imiddels in particulier bezit en vaart (nu 20 jaar oud) nog geregeld op de Friese meren.

Van Flark naar Homeship

Homeship | 2006 - 2015

2004 - 2015 | Licentieperiode model Vecht 1350. Deze motorboot (homeship) is voortgekomen uit de eerder ontworpen (door Kees Westerbeek Interieurarchitekten BNI) Flark en in deze jaren doorontwikkeld i.s.m. Muriël de Wit, later bekend als Prins Homeships (PHS). Er werden tussen 2006 en 2008 totaal elf homeships gebouwd, varend of drijvend, nu in eigendom van bedrijven of particulieren.

Dit Flark model is nooit meer gebouwd. Inmiddels is er nieuwe generatie VaarHuizen die doen denken aan deze oorspronkelijke 'Flark ideologie'.

Van Flark naar Homeship

van Homeship naar 'Vaarhuis

VaarHuis | 2011 - nu

2011 - heden | Robert-Jan Wik kocht in 2010 een drijvend homeship, de PHS2. Voormalig eigenaar (scheepstimmerman) was eerder voornemens er op te gaan wonen en zo was het schip ook ingericht. Geen motor, geen schroef geen accu's etc, gewoon als drijvend object. Robert-Jan zijn passie is echter varen, zo ook met een huis! Het schip werd gesleept naar Friesland en een jaar later maakte het haar eerste 'maidentrip' als gemotoriseerd 'VaarHuis'. Op de Kagerplassen kwam op uitnodiging Kees Westerbeek, de uitvinder van de Flark, aan boord. Oprechte belangsteling voor wat 'Wik' in de vaart had gebracht. Westerbeek zelf stond trots aan het roer en zei: "Zo had ik het bedoeld".

De maidentrip van dit VaarHuis van Grou naar Leiden, met alle tussenstop bij de IJsselmeer havens, Amsterdam, Zaandam en Haarlem is onvergetelijk en werd dé basis van een nieuwe missie...  Zo startte Robert-Jan met zijn bedrijf in 2011 een volledig nieuw concept in Friesland, VaarHuis Vakanties. Een luxe hotelwaardige cruise beleving. Volledig ontzorgde vakanties, cruises, dagtochten, short- & longstay ofwel een variatie aan arrangementen maar altijd inclusief unieke VaarService. U wordt gevaren met 'uw eigen' varende bungalow door onze crew en Schipper. #WijVarenU !

meer informatie:
www.vaarhuisvakanties.nl

van Homeship naar 'Vaarhuis

Doorbraak houseboating

HouseBoats | 2012

2012 - 2013 | VaarHuis Consultancy ontwikkelde met meerdere partners een innovatieve uitvoering, een tweeromps aluminium (elektrische) varende bungalowboot met verlengd -verlaagd- achterterras. Een volledig elektrisch varende HouseBoat, energie neutraal en onderhoudsarm. In 2013 in het Friese Terherne te water gelaten. 

Dit model 'bungalowboot' werd in verschillende uitvoeringen gebouwd ism VaarHuis Consultancy en haar partners. Het was de start, deze periode bleek de doorbraak van 'de houseboating' in Nederland. De jaren erna zouden meerdere housboats gebouwd en doorontwikkeld worden.

Doorbraak houseboating

ontstaan Consultancy tak

VaarHuis Consultancy | 2020

2016 - heden | Ervaring door het gehele jaar (alle jaargetijden) zelf varen met varende recreatiewoningen, jarenlang gasten te ontvangen op de VaarHuizen en te luisteren naar de hun wensen en innovatie toepassen op het jarenlange ontwikkelproces gaf aanleiding deze kennis te gaan delen.

Onder de naam VaarHuis Concultancy start Robert-Jan Wik in 2016 met zijn team een advies- en begeleidingsbedrijf. Naast de ontwikkeling van eigen nieuw varende houseboten, begeleidt VaarHuis Consultancy - naast scheepswerven - klanten die overwegen een 'HouseBoat' aan te schaffen en/of adviseert volledig van ontwerp tot aan de tewater lating.

terug naar de oorsprong

introductie varend Tiny House

2017 - 2020 | Na jaren van ontwikkelen was het eind 2017 zover, de aankondiging van een Tiny House op het water, dé Tiny Houseboat. Door onze VaarHuis Consultants in aanvang geinspireerd op puur een hotelkamerboot, maar daar bleef het niet bij...

AANLEIDING | Water is nog steeds populair bij jong en oud, dit combineren wij met verrassend 'minder huis' en een originele beleving op het water... Eigenlijk gaan we 'terug' in de tijd. De Flark was immers zijn tijd al ver vooruit en was juist bedoeld als 'klein huisje' op het water.

Er werd in de afgelopen jaren al uitzonderlijk veel overschreven, Tiny Houses zijn hot. Het team van VaarHuis Consultants en haar partners vonden het dan ook de hoogste tijd voor Tiny Houseboats. Het grootste punt van 'kritiek' over Tiny Houses op het land is het vinden van een locatie. Biedt de watervariant mogelijkheden voor de een toekomst? Een drijvend of professioneel varend Tiny House is net zo mobiel als een Tiny House op het land, of met wielen op de weg. Voordeel van deze 'huis' boten is dat je niet gebonden bent aan één plek. Je kunt eenvoudig verplaatsen, ermee varen en ergens aanmeren, net als met een gewone boot. Onafhankelijk, een Tiny Houseboat heeft eigen 'nuts' voorzieningen aan boord, tanks en is veelal 'energie-groen' en onderhoudsvrij.

Tiny Houseboten. Deze 'Dutch Build' vaartuigen worden vanaf 2018 100% onder CE keur geproduceerd door erkende scheepswerven in Nederland en voldoen hiermee aan de eisen van een pleziervaartuig. 

Meer informatie zie HUISBOOT.NL

VAARHUIS GROEP

Introductie 2020


In 2020 bundelen wij onze kennis onder onze huidige nieuwe naam: de VAARHUIS GROEP

Hierbij komen ervaring, vakmanschap en passie bij elkaar. Wij werken al jaren met plezier samen met meerdere scheepswerven, houseboat merken en projecten waarbij VaarHuis niet alleen als 'dromer' wordt gezien maar vooral als verbinder met inhoud.

Maart 2020, we zijn terecht gekomen in een nieuwe wereld. Het COVID-19 virus heeft de wereld in een paar maanden geleerd dat SAMENwerking de essentie is, precies waarom de introductie van de VaarHuis groep ons nog meer motiveert!

Crew
| VaarHuis

Samen op een ontspannen afstand

HISTORIE | 2020

introductie VaarAppartement

In februari 2020 werd de eerste luxe varende houseboat naar Friesland gevaren. Dit nieuwste houseboat type, het VaarAppartement, wordt door VaarHuis Vakanties ingezet bij op de Friese Meren.

Meer informatie zie vaarhuis.nl

HISTORIE | 2021

introductie VaarLoft


In februari 2021 werd de eerste VaarLoft naar Friesland gevaren. Een proto type, stoer en robuust schip, met 5-levels en een fenomenaal dakterras welke van binnenuit bereikbaar is.

Voor de VaarLoft ontwikkelde de VaarHuis Groep een compleet nieuw onderwaterschip. Gebaseerd op de beproefde scheepsromp van het VaarHuis wat al meer dan 17 jaar zich heeft bewezen. Dit onderwaterschip is volledig opnieuw geëngineerd door de VaarHuis Groep en opnieuw op de markt gebracht als modulair HomeShip onderwaterschip voor diverse merken houseboats.  

Inmiddels is de VaarLoft onder de naam Pur Sang in de vaart op de Friese Meren bij VaarHuis Vakanties. Dit stalen schip van bijna 15 meter lang heeft als unieke eigenschap een 100% electrische voortstuwing d.w.v. twee pods. Het boordnet wordt volledig gevoed door zonnepanelen.

Meer informatie:
 

- Verhuur zie vaarhuis.nl
- Laten bouwen / aankoop zie huisboot.nl 

HISTORIE | jubileum

VaarHuis Groep | 10 jarig bestaan


1 maart 2022 was een bezondere dag. Ons bedrijf bestaat 10 jaar en Robert-Jan krijgt versterking binnen de directie van het bedrijf.

Winand Quartel wordt, na meer dan 7 jaar werkzaam geweest te zijn binnen zowel de VaarHuis Vakantie tak als de Consultancy tak, nu compagnon / mede-eigenaar. Onder de naam VaarHuis Groep B.V. gaat het duo verder.

In april wordt dit gevierd met familie, vrienden en bekende van het bedrijf. Een mijlpaal.

In juni 2022 wordt de verkoop tak van de VaarHuis Groep opgericht. Er wordt een speciaal houseboat platform ontwikkeld onder de naam Huisboot.nl.

Naast advisering kan de consument, maar ook houseboat bouwers, bij ons terecht voor de aan/verkoop en verhuur van allerlei merken houseboats en ligplaatsen. Het team wordt geintroduceerd onder de onderscheidende naam de Huisboot Makelaar. Een makelaar in houseboten waar de focus alleen ligt bij huisboten.

Door de samenwerking met Joep Beerlage en Henry Pieters als Huisboot Makelaars wordt meer dan 25 jaar ervaring in de internationale jachtbemiddeling gecombineerd met houseboat specialisme.

HISTORIE | 2022

VaarHuis Groep | vernieuwd HomeShip


In juli 2022 werd het eerste vernieuwde model HomeShip geintroduceerd op de Friese wateren. De Lotus Navigator. Een bijna 15 meter lang schip met perfecte vaareigenschappen en zeer beheersbaar manouvreerbaar.

Haar onderwaterschip is, net als de VaarLoft, volledig opnieuw geëngineerd door de VaarHuis Groep en opnieuw op de markt gebracht als modulair HomeShip onderwaterschip voor diverse merken houseboats.  

Inmiddels is dit HomeShip onder de naam Blue Sky in de vaart op de Friese Meren bij VaarHuis Vakanties.

Meer informatie:
 

- Verhuur zie vaarhuis.nl
- Laten bouwen / aankoop zie huisboot.nl 

HISTORIE | 2023

VaarHuis Groep | HomeShip serie VaarChalets


In 2023 komt het volgende model HomeShip op de markt. In twee uitvoeringen, 12.50 m. lang (staal) en 10.50 m. lang (aluminium). Dit model is een gelijkvloers VaarHuis en zal voor de opdrachtgever als serie VaarChalets in de vaart komen.

Meer informatie:
 

- Laten bouwen / aankoop zie huisboot.nl

Contact opnemen

Meer informatie?


Wij zijn bereikbaar via: 

  24/7 Per WhatsApp
     +31 (0) 611 37 4112
     (alleen berichten service) 
✓  E-mail of vul het contactformulier in

Telefoon: +31 (0) 85 483 2141
E-mail:     contact@vaarhuisgroep.nl
 

Onze huispartners