Zoeken in de website

Selecteer uw taal

VAARHUIS ANNO 2003 DE FLARK

van toen tot nu→

VaarHuis | Onze geschiedenis

Een terugblik uit eigen ervaring

2010 - 2023 | Robert-Jan Wik, de oprichter van de VaarHuis Groep, kocht in 2010 een drijvend 'homeship', de PHS2. Dit schip was louter bestemd om niet te varen, puur een drijvende bestemming in Marina Muiderzand.

Voormalig eigenaar (een scheepstimmerman) was voornemens er op te gaan wonen en zo was het schip ook ingericht. Geen motor, geen schroef geen accu's etc, gewoon als drijvend object maar met alle comfort van een 'huisje' op het water.
Het schip werd in 2010 naar Friesland gesleept voor een ''maritieme" refit en werd 100% op een professionale wijze varend en manoeuvreerbaar gemaakt.

Robert-Jan zijn passie is varen, zo ook met een huis! Een jaar later maakte het schip haar eerste 'maidentrip' als gemotoriseerd ScheepsHuisje. Nu een écht VaarHuis.

Tijdens de eerste vaartocht van 'Wiks' ScheepsHuisje kwam op de Zuid-Hollandse Kagerplassen Kees Westerbeek, de uitvinder van de Flark, op onze uitnodiging aan boord. Oprechte belangsteling voor wat 'Wik' in de vaart had gebracht. Westerbeek zelf had immers het eerste 'VaarHuis', de Flark, uitgevonden en stond nu trots aan het roer en zei: "Ja, Zo!! had ik het bedoeld".

Tip: zie geschiedenis | Over Kees Westerbeek en de Flark, 't eerste VaarHuis.

De ervaring om onder eigen regie 'een drijvend huis' in de vaart te krijgen en jaren daarna zelf met het 'eigen VaarHuis' met gasten te mogen varen is het ultieme delen van een unieke beleving. Het is dé basis van VaarHuis Consultancy. Letterlijk de jarenlange praktijkervaring, zelf een VaarHuis 'in de vaart' brengen, nu wekelijks ontvangst van gasten aan boord (het hele jaar door), en klanten begeleiden/adviseren in het gebruik van een 'VaarHuis' (of welk model/type HouseBoat dan ook), van huur tot nieuwbouw.

Een geschiedenis, die wij uitgebreid en als eerste in Nederland tonen op internet, is dé basis van onze passie welke wij als VaarHuis Consultancy bijzonder graag met u delen.

Contact opnemen

Meer informatie?


Wij zijn bereikbaar via: 

  24/7 Per WhatsApp
     +31 (0) 611 37 4112
     (alleen berichten service) 
✓  E-mail of vul het contactformulier in

Telefoon: +31 (0) 85 483 2141
E-mail:     contact@vaarhuisgroep.nl
 

Onze huispartners

FRIESLAND

VAARHUIS GROEP

,Oant Sjen!'


U kunt terecht bij onze Advies- & Verkoophaven.
Deze is gevestigd in Terherne, het watersporthart van de Friese meren. Wij ontvangen u graag op afspraak voor een vrijblijvend gesprek of rondleiding aan boord van één van onze schepen.

Wolkom yn Fryslân!
______________________________________________